Tapahtumat

Tapahtumat

Tervetuloa osallistumaan Makiko Nishikazen näyttelyn tapahtumiin. 
Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Pikisaari in Japanese?
20.8.2022 kello 13 
25.8.2022 kello 13

Tule mukaan ja osallistu Makiko Nishikazen näyttelyyn ”Olen täällä”. Mitkä ovat Pikisaarelle tyypillisiä sanoja? Kuinka ne sanotaan japaniksi? Ja miten ne kirjoitetaan japanilaisella kanjilla? Kirjoitukset tulevat esille näyttelyyn. 

Taiteilijatapaaminen: Makiko Nishikaze
21.8.2022 kello 14 

Säveltäjä, esiintyjä ja mediataiteilija Makiko Nishikaze kertoo näyttelystään ja työskentelystään, jonka tärkein teema on kuuntelu ja havainnointi niin akustisesti kuin visuaalisestikin. 

Bridge is our sound Theater
27.8.2022 kello 17 

Bridge is our sound Theater on yhteisöllinen ääniperformanssi Korkeasaarensillalla, joka on kevyen liikenteen silta Pikisaaresta Hietasaareen. Silta yhdistää saaret. Olisi hienoa, jos performanssi yhdistäisi ihmisiä äänen ja kuuntelun kautta. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Näin sillasta voi tulla arvaamaton kokeellinen ääniteatteri.

dérive – kuljeskelu ”Listening with eyes – Seeing with ears”
28.8.2022 kello 14

Dérive tarkoittaa kuljeskelua, harhailua, ajelehtimista ja poikkeamaa. Se on kuljeskelua kaupunkiympäristössä, jossa sallitaan ympäristön tai hetken mielijohteen johdattaa matkaa ja päästetään irti tavanomaisista liikkumisen motiiveista ja seurataan ympäristöstä nousevia impulsseja, annetaan paikkojen ja maaston vetää puoleensa ja vaikuttaa tunteisiin. ”Kuljeskelua” on kehittänyt 1950-luvulla erityisesti ranskalainen taiteilija Guy Debord. Hänen mukaansa Dérive on viehättävän epämääräistä harhailua maantieteellisessä tilassa.

Art Hub Pikisaari aloitti yhteiset kuljeskelut Pikisaaressa Olet tässä -yhteisöllisen taideprojektin myötä. Kesällä 2021 Makiko Nishikaze vieraili projektissa ja johdatti tutkimaan ympäristön ääniä ja vangitsemaan niitä visuaalisin keinoin. Nyt kuljeskelut jatkuvat jälleen. Tervetuloa kulkemaan Pikisaareen yhdessä Makiko Nishikazen kanssa. Kokoontuminen Art Hub Pikisaaressa kello 14.