Pernille Egeskov 8.9.–23.10.2022

PIKISAARI BIENNAALI 2022
Perille Egeskov: Take Care (home)

Tanskalaisen kuvataiteilija Pernille Egeskovin näyttely Take Care (Home) on toinen osa vuoden 2022 Pikisaari Biennaalia. Näyttely on dokumentoitu virtuaalinäyttelyiksi, johon pääsee tutustumaan yllä olevasta linkistä.

Näyttely koostuu useista pienemmistä teoksista, kollaaseista ja installaatioista, joissa kaikissa on muistoja kodin esineistä. Koti ymmärretään tilaksi, jossa eletään elämää. Sinne asiat – esineet, tunteet ja kokemukset – niin aineelliset kuin aineettomat – kerääntyvät. Koti on tila, joka sisältää sekä suruja, iloja, yhteisöllisyyttä että yksinäisyyttä, syntymää, kuolemaa ja seksuaalisuutta. Se on paikka, jossa aika nielee eletyn elämän ja jossa pyrkimyksiä ja piiloon jääviä asioita heijastavat päivät katoavat kuin hiekka käsiemme välistä ja jossa tekemämme tai tekemättä jättämisemme siirtyvät seuraaville sukupolville.Pernille Egeskovin teokset ovat luonteeltaan sekä käsitteellisiä että kerronnallisia ja ne voidaan kokea runollisina ja aistillisina kosketuksina. Teosten materiaalivalinnat vaihtelevat esineistä, orgaanisesta materiaalista tekstiileihin, joilla kaikilla on omia luontaisia merkityksiä. 

Pernille Egeskov (1970) asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa Tanskassa. Hän on valmistunut Tanskan kuninkaallisesta taideakatemiasta vuonna 1997 pukusuunnittelijaksi. Vuonna 2007 hän debytoi kuvataiteilijana Charlottenborgin kevätnäyttelyssä ja on siitä lähtien työskennellyt kuvataiteilijana. Pernille Egeskovilla on ollut useita merkittäviä museonäyttelyitä, muun muassa yksityisnäyttelyt Bornholmin taidemuseossa vuonna 2019 ja Vendsysselin taidemuseossa vuonna 2020. Oulussa Pernille Egeskovin teoksia oli esillä myös Neliö-Galleriassa lokakuussa 2022. Pernille Egeskov on vetänyt vuodesta 2010 perustamaansa Pop-Up Contemporary:a, joka on voittoa tavoittelematon alusta kansainvälisille taiteilijoille ja vieraileville kuraattoreille uusien taiteellisten ideoiden kokeiluun.

Näyttelyä ovat tukeneet Knud Højgaards Fond, Oulun kaupunki ja Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto.