PIKISAARI BIENNAALI

Pikisaari Biennaali on uusi nykytaiteen tapahtuma Oulun Pikisaaressa, joka toteutetaan ensimmäisen kerran vuonna 2022. Tapahtumapaikkana on Art Hub Pikisaari, joka on vuoden 2020 syksyllä perustettu pienimuotoinen taidekeskus, taiteen projektitila sekä yhteisöllinen kohtaus- ja tapahtumapaikka Oulun Pikisaaressa.

Pikisaari Biennaali on kahden vuoden välein toistuva paikkasidonnainen ja yhteisöllinen taidetapahtuma, joka tuo nykytaiteen Pikisaareen. Yleisesti biennaali tarkoittaa vuorovuosittain toistuvaa kansainvälistä nykytaiteen näyttelyä. Näistä tapahtumista vanhin on vuonna 1895 aloittanut Venetsian biennaali. Nykyään maailmanlaajuisesti järjestetään yli 200 kansainvälistä biennaalia, muun muassa Gwangjun, Shanghain, São Paulon, Berliinin, Istanbulin ja Liverpoolin suuret biennaalit. Entä kuinka pieni biennaali voi sitten olla?

Pikisaari Biennaali 2022 saattaa olla maailman pienin biennaali. Siihen kutsuttu kaksi taiteilijaa: säveltäjä, esiintyjä ja mediataiteilija Makiko Nishikaze Berliinistä ja kuvataiteilija Pernille Egeskov Kööpenhaminasta, joiden teoksia biennaali esittelee kahtena peräkkäisenä kokonaisuutena. Olemalla rehdisti pieni Pikisaari Biennaali haastaa pohtimaan pienten taidetapahtumien merkitystä ja tärkeyttä. Ensimmäinen Pikisaari Biennaali suuntaa katseen lähelle teemalla Olet tässä. 

Pikisaari Biennaali 2022 on avoinna yleisölle 18.8.–23.10.2022 torstaista sunnuntaihin kello 12-18.

PIKISAARI BIENNAALI 2022

Makiko Nishikaze 18.8.–4.9.2022
Pernille Egeskov 8.9.–23.10.2022