Kansainvälinen taiteilijaresidenssi

Art Hub Pikisaari käynnisti kansainvälisen taiteilijaresidenssitoiminnan kesällä 2022

Kansainvälistä taiteilijaresidenssitoimintaa kehitetään Art Hub Pikisaaren yhteyteen, jota suunnitellaan toteutettavaksi erityisesti osaksi Pikisaari Biennaalia. Ensimmäisenä residenssitaiteilijana oli Makiko Nishikaze, joka työskenteli Pikisaari Biennaalin taiteilijana Oulussa 25.7.–5.9.2022. 

Jatkossa Art Hub Pikisaari kutsuu taiteilijoita tekemään ja esittelemään taidettaan. Jokainen residenssijakso vaatii toteutuakseen monenlaisia räätälöityjä järjestelyjä ja yhteistyötä. Ideana on tarjota taiteilijoille mahdollisuus toteuttaa luovaa työtä ja osallistua syvällisesti paikalliseen elämään. Parhaimmillaan residenssi luo vuoropuhelua paikallisen yhteisön ja vierailevien taiteilijoiden välille. Art Hub Pikisaaren kansainvälinen taiteilijaresidenssitoiminta on kahdensuuntaista. Se pitää sisällään taiteilijavaihtotoimintaa, jossa oululaisille taiteilijoille avautuu mahdollisuus työskentelyyn ulkomailla. 

Art Hub Pikisaari on mukana Northern AiR -taiteilijaresidenssiverkostossa, joka toimii Pohjois-Pohjanmaalla ja edustaa Pohjoismaissa Res Artis-järjestöä, joka on maailman suurin taiteilijaresidenssien verkosto. Residenssitoimintaa kehitetään paikallisella tasolla yhteistyössä Kulttuuribingon vetämän OuluAir-hankkeen kanssa. 

Makiko Nishikaze taiteilijaresidenssissä Art Hub Pikisaaressa 25.7.–5.9.2022.