Kansainvälinen taiteilijaresidenssi

Art Hub Pikisaari käynnisti kesällä 2022 kansainvälisen taiteilijaresidenssitoiminnan, joka antaa mahdollisuuden taiteilijoille tulla työskentelemään Pikisaareen ja osallistumaan syvällisesti paikalliseen elämään sekä esittämään taidettaan. Parhaimmillaan residenssi luo vuoropuhelua paikallisen yhteisön ja vierailevien taiteilijoiden välille. 

Art Hub Pikisaaren jokainen residenssijakso vaatii toteutuakseen monenlaisia räätälöityjä järjestelyjä ja yhteistyötä. Residenssitoimintaa kehitetään paikallisella tasolla yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Kulttuuribingo ry:n vetämän Oulu-AiR -hankkeen kanssa. Art Hub Pikisaari on mukana myös Northern AiR -taiteilijaresidenssiverkostossa, joka toimii Pohjois-Pohjanmaalla ja edustaa Pohjoismaissa Res Artis-järjestöä, joka on maailman suurin taiteilijaresidenssien verkosto.

Art Hub Pikisaaren kansainvälinen taiteilijaresidenssitoiminta on kahdensuuntaista. Se pitää sisällään taiteilijavaihtotoimintaa, jossa paikallisille taiteilijoille avautuu mahdollisuus työskentelyyn ulkomailla. Taiteilijavaihtoa on kehitetään yhteistyössä Suomen Pohjoismaisen Taideliiton kanssa. 

Makiko Nishikaze taiteilijaresidenssissä Art Hub Pikisaaressa 25.7.–5.9.2022. 

Ensimmäisenä residenssitaiteilijana oli japanilainen säveltäjä ja mediataiteilija Makiko Nishikaze Berliinistä, joka työskenteli Pikisaari Biennaalin taiteilijana Oulussa 25.7.–5.9.2022. Vuoden 2023 residenssitaiteilija oli tanskalainen käsikirjoittaja, kirjailija Randi Lindholm Hansen Kööpenhaminasta. Vuoden 2024 residenssitaiteilija on kuvataiteilija Annelie Wallin Tukholmasta.