Olet tässä -yhteisöllinen taideprojekti

Kuvanveistäjä Minna Kangasmaan ja kuva- ja mediataiteilija Tuomo Kangasmaan Olet tässä – yhteisöllinen taideprojekti on taiteellinen tutkimus Pikisaaren kaupunginosasta, sen menneisyydestä ja nykyisyydestä.

Syyskuussa 2020 alkanut yli vuoden mittainen Olet tässä -taideprojekti toteutetaan Art Hub Pikisaaressa yhdessä asukkaiden ja alueella vaikuttavien toimijoiden kanssa. Projektissa valmistuu yhteistaideteoksena taiteilijakirja, joka on tulee esille Art Hub Pikisaareen projektin lopuksi joulukuussa 2021.

Olet tässä -projekti käsittelee ihmisen toimintaa osana fyysistä, sosiaalista ja kulttuurista ympäristöä. Kantavana ajatuksena on osallistujien henkilökohtainen suhde ympäristöönsä. Tutkimuskohteena ovat niin yksilölle, perheelle kuin paikallisyhteisöllekin merkitykselliset paikat, tapahtumat ja tarinat.

Valokuva: Leena Kangas

Olet tässä – yhteisöllinen taideprojekti on osa Kulttuuritalo Valveen hallinnoimaa Kaupunginosataiteilija-kokeiluhankketta. Lisätietoa https://www.kulttuurivalve.fi/fi/kaupunginosataiteilija-hanke/